J. FIGEĽ: Daniel Lipšic nebude ohrozovať KDH

05.06.2012 Bratislava

Bratislava 5. júna (TASR) - Kresťanskí demokrati sa Daniela Lipšica a jeho prípadnej novej politickej strany neboja. "Nás ohrozovať nebude," povedal po rokovaní predsedníctva šéf KDH Ján Figeľ. Lipšic podľa neho svojim odchodom len viac triešti pravicu, ktorá je už aj tak dosť fragmentovaná.

Či Lipšic vezme hnutiu nejaké percentá Figeľ nepovedal. "To sa spýtajte jeho," odkázal novinárom. Zdôraznil, že KDH sa vždy usilovalo o dôveru verejnosti a v tejto snahe bude pokračovať. "Ideme ďalej v otvorenosti a v odhodlaní," vyhlásil.

V súvislosti s kritikou Radoslava Procházku, ktorý povedal, že väčšina vedenia KDH je pre neho problematická, kam ale neradí Figeľa, líder KDH uviedol, že KDH je správna značka a tieto vyjadrenia nevníma ako problematické.

Procházku označil za talentovaného a skúseného poslanca. "Má svoje miesto v poslaneckom klube aj v hnutí. Jeho prínos pre kresťanskú demokraciu na Slovensku je viditeľný, dôležitý," povedal Figeľ.

Líder KDH nesúhlasí s tvrdením, že hnutie sa nedarí omladzovať. "Mladých v hnutí pribudlo a som presvedčený, že ambícia, že KDH má na viac a že môže patriť medzi tri rozhodujúce strany na Slovensku sa čiastočne naplnila a čiastočne je pred nami," povedal.

Odchody z hnutia síce Figeľa netešia, ale zdôrazňuje, že v KDH bola vždy sloboda. Odchody podľa neho navyše potvrdzujú, že KDH je vitálne prostredie, v ktorom vyrastajú osoby a osobnosti. "Len keď sa vydajú vlastnou cestou otázka znie, kam dôjdu a čo potom," poznamenal.

Zároveň pozval všetkých, ktorí sa v dobrej vôli chcú pripojiť k programu, ktorá je podľa neho cestou pre Slovensko. Poukázal napríklad na návrat Ivana Šimka a jeho skupiny do KDH.
 

Vyberte región